Saknar din hemsida S:et i httpS?

Google vill få webben säkrare

Saknar din hemsida S:et i httpS? Då kommer den att markeras som osäker av Chrome och nedprioriteras av Googles sökmotor.


Google har sedan länge försökt få hela Internet att gå över till HTTPS, det vill säga krypterade uppkopplingar mellan alla användare och hemsidor. När du ser ett hänglås i webbläsarens adressfält eller ser att adressen börjar med HTTPS istället för HTTP, så använder webbplatsen SSL, en krypteringsform för att skicka information från webbläsaren till webbservern.


Anmärkningsvärt är att en stor del av svenska e-handlare inte har HTTPS på hela sin sajt, vilket gör att hackare kan komma åt kunders kort- och personuppgifter. Skulle de personuppgifter som behandlas av din hemsida hackas är det inte bara dina kunders förtroende som skadas, utan när den nya dataskyddslagen GDPR träder ikraft kan det även innebära stora böter på upp till 4 procent av din omsättning.


Under förra året började Google att med hjälp av sin webbläsare Chrome markera sidor som "Inte säker". Detta gällde inte alla sidor utan endast de som hanterade e-postadresser, lösenord, formulärinnehåll eller e-handelslösningar och inte var krypterade via HTTPS. 


Nu tar Google säkerheten ett steg längre. Nyligen meddelade sökjätten att från och med början av juli 2018, kommer ALLA sidor på Internet som inte kör HTTPS, att markeras som “Inte säker”. Det är alltså hög tid att uppgradera till HTTPS, för att undvika att tappa besökare och kunder på din hemsida.

Källa: https://security.googleblog.com/2018/02/a-secure-w...


TILLBAKA TILL BLOGGEN

0 0
Feed