hemsida med tydlig rubrik

3 av de hetaste designtrenderna 2017

Det är 2017 och en bra fråga är vad som hänt på designområdet under dessa år och vad som är starka trender att förhålla sig till idag. Vi alla som hängde med under 2016 fick känna på en kall & minimalistisk design: mycket vitt och avskalad design med tunna typsnitt. 2017 har det vänt 180 grader och nu gäller mycket & starka färger med gradients. Kraftfulla typsnitt och tydliga budskap.

1. Utstickande färger och feta typsnitt


Följer man senaste nyheterna för vad som skrivs om design för webben är det en väldigt tydlig trend för 2017. Man omfamnar skarpa färger och feta texter. Målet är att styra fokus och direkt kunna göra ett intryck och fånga uppmärksamhet. Här gäller ju självklart att samtidigt få till bra färgschema som funkar ihop med logotypen och övrigt grafiskt material som du använder. Detta är ju så klart viktigt för ditt varumärke men även för att vara tydlig mot dina kunder.


2. Tydliga budskap och bra content, låt innehållet lysa fram!


Knivskarpa budskap tydligt formulerade mot din målgrupp är i fokus. En trend där design & grafik bidrar till att förstå budskapet istället för att skapa distraktion. Kom ihåg; webbplatsen är till för dina kunder!


3. Roliga CTA-knappar med attityd - On hover feedback är bra!


Call-To-Action har den senaste tiden nästan blivit som en hel vetenskap med många teorier om färgval beroende på målgrupp, text & innehåll. Allt för att styra besökarna att agera på önskat sätt. Trenden just nu är uppenbar, effekter och enklare animeringar eller något personligt som t.ex. handritade ikoner. Det slutgiltiga målet handlar bara om en sak, Konvertering!


TILLBAKA TILL BLOGGSSIDAN

0 0
Feed