SEO – 2 viktiga sätt att jobba på

2 viktiga sätt att jobba på med SEO kallas On- och Off-Site SEO. Vilket betyder att man optimerar en sida antingen på den faktiska webbplatsen eller externt t.ex. med länkar, sociala medier osv.

On-Site SEO rör det som vi gör på en faktisk webbplats. I Googles algoritm finns ett inbyggt filter kallat Panda, vars uppgift är att nedvärdera webbplatser med lågkvalitativt innehåll. Det är därför extra viktigt att ha bra och unikt innehåll på sin webbplats.


Off-Site SEO är allt som sker utanför den egna webbplatsen, till exempel sociala medier, externa länkar och PR. Så vid lansering av din hemsida; se till att boosta med annonsering, förbered och posta inlägg på sociala medier, osv. Det är på Google användarna finns, och därför är det viktigt att synas där med sin marknadsföring i stort. Ett bra sätt att åstadkomma större synlighet i söket är med hjälp av effektivt och välplanerat PR-arbete.

Ju starkare sidor som länkar till din sajt desto större trovärdighet och auktoritet ger Google din sajt. Och detta kan i förlängningen leda till fler relevanta besökare och fler konverteringar. Se bara till att arbeta med Off-site SEO på rätt sätt. Google har nämligen ett annat filter, kallat Penguin, vars funktion är att nedvärdera webbplatser som har försökt påverka sin position med hjälp av manipulerade länkar, tex genom olika länknätverk.

Jobba alltså med Off-site och On-site seo tillsammans då de ju faktiskt tillhör samma område.


TILLBAKA TILL BLOGGSSIDAN

0 0
Feed